Friday, June 5, 2009

8 PeTAnDa Si DyE tUE SoULmATE KaMU
8 petanda si dia dicipta utkmu.........

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah-olah ingin terus bersamanya.
Benarkah perkara seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia itu jodoh (soulmate) kita atau bukan? Baca lagi untuk mengetahui petanda-petandanya...

Petanda 1 - Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, baguslah... kerana adalah harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2 - Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Sekarang cuba perhatikan, apa gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya? Adakah setiap ucapannya selalu nampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3 - Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destinasi kebahagian kamu...

Petanda 4 - Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5 - Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat kembali... Adakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Adakah dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...

Petanda 6 - Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bermaksud yang dia boleh menerima kamu seadanya...

Petanda 7 - Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, contohnya masa kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya ditakdirkan untuk bersama!

Petanda 8 - Bila merasa rahsia kamu lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apa-apa darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bermaksud kamu telah menemui pasangan sejati kamu!

Apakah kelapan-lapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?

Nota: "Manusia Hawa diciptakan dari rusuk Adam,bukan dari kepalanya utk dijunjung ,bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, tetapi disisinya utk dijadikan teman hidupnya, dekat pada lengannya utk dilindungi & dekat dihatinya utk dicintai"

No comments:

Post a Comment

Jum kekomen Sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...