Sunday, November 20, 2011

Tarikh Lawa

Tarikh lawa

1.11.11

11.11.11

best kalau dapat kapel or kawen time ney,
senang igt dan jadi kenangan sepnjang hayat.

Tapi aku?
Balak tader, calon pown tader.
Hampeh!

Monday, November 14, 2011

Susu COklat MariGold


Korang penah rase mcm 'Shit' x?

Penah rase nak mencarut berkali2 sampai pengsan??

Penah rase hidup nie tak adil???

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Bek jangan buat camtuh.... Biar aku sorang jer yang buat Okeh?

Camnie la hidup biler Injured, dapat Cuty 2 minggu.

Biler balik, Tengok Susu Coklat Marigold aku dah berkulat!

-.-

Mcm mne nak dpt calcium nie....

Thursday, November 3, 2011

Penghujung Cintaku


Lame tak share lirik..

Dulu penah share lirik lagu 'Kekasih Gelapku' kn...?

So time2 jiwang2 nie aku nak share lagu jiwang jugak..

Penghujung Cintaku [ Pasha Feat Adelia ]

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

P/s - Berminat ngn lagu nie? Leh donloat =====> Klik

Tuesday, November 1, 2011

Tisu Koyak


Aku dapat MC 2 hari coz tisu kaki blah kanan koyak.

Peh aku igt terseliuh byase jer...

Aku wat research la psl ni,
tisu koyak blh menyebabkan implikasi pd masa hadapan mcm kaki cepat ngilu, jalan tak lancar dan sebagainye.

Bende ni jadi makin trok sbb aku dah ngadu yang kaki aku saket mase jatoh hr tu, tp senior2 navi cakap aku belit nak ponteng orientasi.
Kalau betul la kaki aku nie kiok, aku swoh bapak aku saman budak tuh.

Mcm CELAKA!

Sunday, October 30, 2011

Injured

aku masuk navi.

semalam first day training @ orientasi.

Kaw tawu ape aku dapat lepas balik?

kaki kiri terseliuh.

kaki kanan cram.

lutut dua2 lebam sebesar penumbuk.

lebam2 kecil tak terkira banyaknyer di setiap badan,

perut, tangan, kaki.

Stiap joint saket yang amat sgt.

tangan luker akibat knuckle bumping.

and.. the worst case?

Esok aku ade test.

and aku still tabley jalan!

Thursday, October 27, 2011

Pendidikan Seks



Ujang merupakan seorang abah yang bijak dan penyayang...., suatu hari anaknya bernama Asey bertanyakan dia mengenai SEKS..


*********************

Asey : abah, betul ke make love tu best?

Abah : haah, samalah best macam kamu korek hidung kamu!

Asey : tapi betul ke org pompuan lagi rasa best?

Abah : kalo kamu korek hidung, hidung kamu ke jari kamu yang rasa best?

Asey : tapi kenapa org pompuan tak suka diperkosa?

Abah : kalo kamu jalan2, tetiba ada org nak korek hidung kamu...

kamu suka tak?!

Asey : betul ke tak boleh buat tu masa datang bulan?

Abah : kalo hidung kamu berdarah, kamu nak korek jugak ke?!

Asey : kenapa org lelaki tak suka buat tu pakai kondom?

Abah : kamu suka tak korek hidung masa pakai sarung tangan?!

Asey : waaahhh... abah ni pandailah!

Abah : opkos...

Notes : jangan buat seks lepas nikah.

Wednesday, October 26, 2011

Kerja Sepenuh Masa


Suami Sepenuh Masa.

Kelayakan :
  • Boleh masak sepenuhnya sikit2.
  • Suke buat lawak.
  • Romantik.
  • Rajen tulun2 kat umah.
  • Ade kerje tetap.
  • Matang nakal sikit xpe.
  • Setia.
  • Nak anak 4 orang sahaja.
  • Tiap malam ade kat rumah, terutama malam Jumaat.
  • Boleh terima bakal calon seadanya. Syarat Wajib ADA!
  • Smoking not allowed around wife.
  • Takder potensi nak belikan payung emas. Penting!
  • Tinggi dari calon.


Calon Isteri.

Ciri2 :
  • Masuk dapur jarang sekali sekali sekale tapi masak sedap.
  • Manje dan Suke Dipujuk sbb suke merajuk.
  • Kadang2 jarang2 jer kemas rumah.
  • Kuat berusaha tapi cepat putus asa.
  • Setia.
  • Suke mendesak.
  • Love to eat anything.
  • Love Chocolate so much.
  • Love travelling too.
  • Marah2 biler lapar.
  • Anak mak.
  • xsuke jarang sgt mekup.
  • cute sesgt.


Monday, October 24, 2011

Saturday, October 22, 2011

Kematian Seorang Hamba Allah




"Arwah Mohd. Zakirin bin Md. Zin"



Sesungguhnya hidup ini begitu singkat dan rapuh.
Sekejap kita berjumpa,mungkin 5 minit kemudian, seseorang itu sudah tiada.
Begitulah yang terjadi kepada Arwah, seperti nama di atas.
Beliau merupakan mahasiswa UTM, Fakulti Kejuruteraan Elektrik
yang tinggal di Kolej Tunku Canselor.
Arwah meninggal dunia kerana terlibat dengan kemalangan jalan raya dihadapan McD berhampiran dengan pintu keluar Padang Kawad UTM.
Motorsikal arwah melanggar sebuah lori pick-up yang rosak di tepi jalan.
Tarikh - 22 Oct 2011


Bersama-samalah kita hadiahkan Al-Fatihah keatas Arwah dan

semoga Allah memberkatinya.

Al-Fatihah

Hello Panda


Tetiber nak makan bende2 yang kurang berkhasiat...

Tadi gi Carrefour teman mama beli barang dapur, then nampak....




Nampak sedap...teringinnyer...

Then my mum cek ingredient dye...
' Orait u can take it...'

'yeahhhh,!!!'
i take triple... hihihii

So childish... But Whose care???

Sunday, September 18, 2011

Beg Sampah berhantu

Kes buang anak lg.. tak abes2 dengan kes mcm ni,
walaupun kerajaan dah kuatkuasakan undang2 penjara utk orang yang buang anak,
kes yang sama tetap berulang.


GEORGETOWN: “Saya lihat beg di depan taska itu bergerak-gerak dan menyangka ada kucing cuba menggeledah sampah di dalamnya.

“Tergerak hati saya untuk mendekatinya dan terkejut apabila mendapati ada bayi di dalamnya,” kata seorang warga emas yang menemui bayi perempuan dalam sebuah beg mesra alam yang ditinggalkan berdekatan taska berhampiran Lebuhraya Babington di sini, kelmarin.


Dalam kejadian jam 6.30 petang petang kelmarin, wanita berusia 64 tahun yang enggan dikenali dan bertugas sebagai penyelia sebuah asrama berhampiran menitiskan air mata melihat keadaan bayi itu.

Bagaimanapun, dia bersyukur kerana tergerak hati untuk melihat kandungan beg plastik berkenaan.


“Sebelum itu saya tidak mengendahkannya kerana menyangka ia hanya sampah.


“Nasib baik saya terasa mahu menjenguknya. Memang Tuhan sudah takdirkan umur bayi itu masih panjang dengan menggerakkan hati saya menemui dan menyelamatkannya.

“Kalau saya tak pedulikannya atau tidak lalu kawasan itu, tak tahulah apa nasibnya, mungkin bakal jadi habuan anjing liar,” katanya.


Dia kemudian membawa bayi malang itu ke Hospital Pulau Pinang (HPP) sebelum membuat laporan di Balai Polis Datuk Keramat.

Difahamkan, bayi berkenaan berkulit cerah, cukup sifat, masih bertali pusat serta seberat 3.3 kilogram belum dapat dikenal pasti bangsanya dan dipercayai ditinggalkan di kawasan itu kurang daripada tempoh 24 jam.

Maaf copy paste dari Metro ajer... Berita penuh boleh dibaca disini, klik.

Aku pantang siket kes buang2 bayi ni

sbb aku sangat2 sukakan baby, dah la cute, nakal lak tu kn..

Gmbr google ajer...

Ni adek aku.. cute an.. -_-

Aku rase makin jauh

Kawan baek aku dan aku dah tak same kos.. Tak same bilik.. tak same tingkat...
Mujur lew same blok.. hmmm

Aku pon tatau ape akan jadi dengan kesudahan aku ngn dye...
Susah kalau orang yang kiter ade chemistry, mule pilih laluan yang lain dari kita..
Aku akan rase terasing...
walaupun dari jauh aku doakan semoga dia bahagia dengan pilihan dye..

Hidup aku di tempat baru,
Tak banyak beza dengan yang dulu, tapi jadual kelas banyak masa free,
ujung minggu balik umah...
*Seronok tapi sunyi.*
Perkataan yang paling tepat yang dapat aku gambarkan keadaan aku sekarang.

Tuesday, August 23, 2011

Serabut tetengah mlm...

Mungkin mlm nie mlm lailatulqadar... ye dak?

Ape aku wat?

Solat sunat?
No.

Bce Quran?
No.

Berzikir?
Jap g ah.

Aku tgh setelkan sal borang2 nak msuk Degree ni.
Borang Penjamin tak setel lg, Sijil2 tak sahkan lagi..

Cek.

Sijil berenti skola,
Ada.

Surat branak aku, mama, abah.
Ada

Ic aku, mama abah,
Ada.

Sijil Spm.
Ada.

Sijil Muet.
Ada.

Fuhh beres...

Ehhh sat2... Mne sijil KOKO ni????

Carik bawah tilam, dalam laci, dalam kotak...
Peh xde siot...
Lg smgu je nie nak masuk U,
Bende jadah ni g men nyorok2 plak.

Mampos!

*Entri serabut, so xder pic.

Thursday, July 28, 2011

HeaVen OF Desires Dah Bukak Balik!!!

Bagi orang-orang yang suker mendonlot citer, sape tak kenal laman web heavenofdesires kn?

Laman web yang sediakan the heaven of korean drama, japanese drama..

heavenofdesires nie ada jugak sediakan anime and malay drama.

Tapi dulu ade kes yang blog dorg kne hack, dan mediafire buang sume movies dlm tu.

So dorg tutup blog and renovate la blog dorg.

Aku rase berzaman jugak la aku alone,
tanpa citer2 baru sebelum aku jumpe blog
yang very very much better than heavenofdesires.


Muke depan heavenofdesires

Dulu tader pun bende2 jadah 'Terms Of Use' ni...

Sungguh banyak sesyarat dye, wat den meluat...

Pendapat i la sebagai pengguna, heavenofdesires nie terlalu cerewet la..
I paham sgt kalau nak ade donator, yela nak bukak website bukan pree kn...
Tapi banyak sgt terma dan syarat dye, cmner le org nak promote kat kengkwn lain..

Siap men pakse2 *Accept or Go away*. I lagi la nak Go away.
Egoist dun need here... -_-

Meh i kenalkan u'olls laman web yang 100% much better than heavenofdesires.


medium quality, the heaven of citer2 korean baru, ===> klik ni

mediafire movie, the heaven of movies2 baru, drama pon banyak.. ===> klik ni

dorama, the heaven of korean, japanese, taiwanese and chinese drama movies,
bagi peminat, i paling rekomen yang ini ===> klik ni

Sape yang xrety nak donlot citer dari web2 ni, boleh tanye yer...



Saturday, July 16, 2011

Sayer Dah Dapat Tawaran Ijazah Kawen Awal...


Hai sorry lame tak apdate lg.. Bukan sengaje... hehe..

Nak citer.. kiter an... dapat sambung degree... yeeeaaaahhhhh!!!


Kursus tu pilihan no 1 dalam 4 pilihan yang ada.
Alhamdulillah....


Hurm tapi.. kiter sbnrnye tak rasa gembira mcm yang sepatutnya ada...

Sebab...
my best fren.. my truly2 best fren tak dapat kos yang sama dengan kiter...

Mmg rasa ni lahir dari hati, x rasa gembira pun...

rasanya kalau ada rasa gembira pun, mungkin 5% ajer...

My best fren, dapat kos pilihan ke4 dia.
Kos yang mmg dia xnak, kos yang mmg dye pkir 10 kali.
Dia kecewa sgt2...

Kiter mmg dah try consult die,
2 3 kali... tapi rasenye mcm x berkesan...

Hai la hati...

Tu je la citer kiter.. Maaf la kalau membosankan..

Tapi... my best fren are the most important person to me...
She's such a precious person that i dont wanna lose.

But... i know... future are the most important thing...
I will grab her, until i can let her go...

Wednesday, June 29, 2011

Drama Asian Watched!


Salam, hai lamenye tak apdate belog.
Asek2 tengok movie + g South Korean last week, busy meng'enjoy' la beta nie.. hehe..

1st The Best Drama

Nodame Cantabile

Mengisahkan pasal Nodame, yang belajar di sekolah music. Nodame ni main piano. Kelebihan Nodame - boleh mainkan semula dgn piano lagu klasik yang telah dia dengar. Maksudnya, tanpa tengok not pun Nodame blh main piano dgn baik. Tapi bagi Nodame, main piano ni just for fun.

Tapi segalanya berubah bila dia terjumpa Shinichi Chiaki tertido depan pintu rumah die. Rupa2nya Chiaki ni senior Nodame dalam piano dan jugak jiran pd Nodame. Nodame dah mula terpikat dengan Chiaki dan mula la serius dalam piano atas tunjuk ajar Chiaki.

Shinichi Chiaki - pakar dalam main piano dan biola. Cita2 nak jadik conductor orchestra mcm fassy dia kat Praque dulu, Viera Sensei. Tapi tak boleh sambung belajar kat luar negara sebab tak boleh naik kapal terbang dan kapal air.

Banyak lagi adegan lawak yang wat aku tak tahan nak gelak. Citer lebih2 nnt tak surprise la kan. Bek korang tengok sendiri... Citer nie aku dah tengok 4 5 kali, mmg best.
4.5 star aku bagi.





2nd The Best Drama


Oh Ha Ni dan Baek Seung Jo. Ha Ni student yang berada di kelas tercorot dan nombor yang tercorot dalam kelas. Tapi dia suke sesangat kat Baek Seung Jo, lelaki genius yang mendapat no 1 secara keseluruhan tingkatan. Ha Ni penah luahkan rasa suka dia pada Baek Seung Jo, tapi kene reject.

Suatu hari, rumah baru Ha Ni roboh disebabkan gempa bumi, dan masa tu lah bapak Ha Ni jumpa balik dengan kawan lama dia, dan disebabkan Ha Ni ngn bapak die takde tmpt tinggal, bestfren Ha Ni ajak dorg dok same. Rupe2nya anak lelaki sulung bestfren bapak Ha Ni ni ialah Baek Seung Jo. So dorg tinggal serumah la...

Lepas 4 tahun Oh Ha Ni bertepuk sebelah tangan, barulah Baek Seung Jo terima cinta dia. Citer yang sweet giler...lawak plak tuh... Jum le tengok...
5 star utk citer ni...;)
Sebab my hubby ade kat sini... eiiuuu...gewdix..


kalau u'olls nak tawu mne aku donlot citer, klik link nie

Saturday, June 18, 2011

I'm Fallen for U

Senyuman menawan, mata yang memikat hati.. Ah Sarangea...

U are tall, just like me. Cua...

Kenape u nie cuweeetttt sesangat... Aummm!

Wednesday, June 15, 2011

Hlovate~

Dari kiri, Muke depan dan muke belakang.

Hlovate dah keluarkan novel baru...;)

Hepinyee.... yeye..yeye...

Aku sesangat suke novel Hlovate ni..

Karya dia bermutu, and she's also an invisible writer too..

Takder sape tahu siapa dia.

Semua novel die, Aa + Bb, Tunas, 5 Tahun 5 Bulan dan Gurindam Jiwa aku dah bace.


Ape yang aku suke sgt dgn novel Hlovate?

Penggayaan bahasa yang bersahaja, tak berbunga2 penuh puitis, tak jejiwang karat mcm novel2 zaman sekarang, and..... UNIK!

Aku tak bace lg novel baru dye, sbb aku nak bace dalam flight ke Korea nnt. Yeah!

Thursday, June 9, 2011

The Sadistic of Me



Sorry lame tak update.. Mood swing sesungguhnye tersangat swing sampaikan rasa nak update pun terganggu.

Aku memang jadik fan satu belog nie. I mean, aku stalk dye even sebelom aku jadik blogger lg.
Aku kagum dengan dye, and her blog is very nice. Tapi, kita sebenarnya akan kecewa bila ape yang kita pikir tak sama dengan apa yang sebetulnya terjadi.

Straight to the point, that belog buat satu contest, and aku interested and very excited giler2 nak join. And...... biaselah kan contest mst ade syarat2nye... As uolls know, im very new in blog. So banyak mende lagi tatau... Ok... Bila tataw, kite tanye la kn?

Ape yang jadik? My question was ignored! And '........' answered the question after me. Ok, Im hurt. Haha totally hurt. Feel like Im kucing tepi jalan yang ade sakit kulit!

Wan a prove?


Klik pada gambar utk lebih 'Jelas'.


Klik pada gambar utk lebih 'Jelas'.

Cube uolls bandingkan tarikh kedua2 gmbar tu? Nampak tak yang komen aku datang dulu, dan dye boleh balas komen orang lain, tapi mungkin tak nampak komen aku. ;(

Aku smudgekan imej tu bukan sebab nak menipu. Aku jaga kehormatan tuan punya belog, dan aku taknak sebarkan2 ape2. Aku cuma nak meluahkan kekecewaan, kesakit-atian dan keluhuran perlembagaan. Eh ape aku merepek ni??

Andai tuan punya belog singgah, saya cuma nak cakap, saya tak jadik join contest. TQVM

Monday, June 6, 2011

MeNg'ExPeloRing' FotoShop.


Dah lame sesgt sbnrnye nak blajar cara guna fotoshop..
Oppss Cara donlot pon tataw sbnrnyee..

Time aku blogwalk hari tu, jmpe la belog Apit.

Nice belog...;)

Mintak die watkan tuto utk donlot fotoshop..
Cepat jer die watkan walaupun tak bape seyhat..
Thx...;)

Sepermalam hamba menuntut ilmu,
banyak doh pic hambe edit.
Maap lew tak dapek nak tunjuk,
kiter kan invisible writer.;)

Tapi nak tunjuk satu pic,
Ini pujaan hati kiter.
Hasil edit fotoshop.
Makin puteh Bruno Mars nie..hik2..


Jum la terjah Belog Apit.
Macam2 ade..

Tutorial Fotoshop, Tutorial donlot movies, Tuto nak hack fb org pun ade..
Bagus lew utk orang bute fotoshop mcm hambe nie..;)

Nak sambung tengok movies... Tata!

Saturday, June 4, 2011

MoVie MaRaThOn Of The Day

Sape kater cuty lame2 nie boring?

Ahhh heaven...

Ape yang heavennye tu?

1. Boleh bangun lewat sikit, pastu tgh hari boleh sambung tdow beb!

2. Tak payah sebok2 nak mandy awl2, eiii cejukkkk!

3. Bangun2 bersihkan taik mate, tros g dapur carik mkn,
xpyh nak comel2 & solek2...

4. Boley tengok movies bebanyak, tiada gangguan.

5. Boleh tengok anjing buat seks depan rumah aku.
Syal tol dgr jeritan horny beliau.

6. Mandy sekali sehari, Kempen Penjimatan Air Sedunia.




Oppsss...Lary topik suda. Ngee..

Hari nie Gua tengok 3 Movies Siot... Giler hebak!


Naughty At 40.

Mengisahkan Happy, virgin man yang tak pernah ada relationship dengan pompuan.
Xder relationship, xder la seks. Yer dak? Pastu die nie desperate sgt nak wat seks,
so die mintak bapak die carikkan die bini utk dikahwini.
Lupe nak bgtawu, Happy ni duduk/tinggal kat London. Umo - 40 thn.

1st girl yang direkomenkan bapak die rejek die. Sebab....
Si Happy nie ada penyakit berjalan masa tidur.
Berjalan masa tidur pastu gi tdur kat katil pompuan lain.
Fuhh tak ke parah?

2nd girl, bapak die kawenkan die dengan pompuan tak matured.
1st nite yang Si Happy ni excitedkan sangat tak menjadik sebab Bini die lari dengan kawan2.
Bini Happy nie kawan ngan budak2 kecik jer, dalam 5-12 thn, umo dorg.

Macam2 Happy buat utk pikat bini die tp sume tak menjadik.

Ahhh panjang lew citer nie. Korang tengok lew sendirik.
Hik3...



Kongsi.

Mesti uolls kate aku ketinggalan zaman yerk sebab baru nak tengok Citer nie.

Truthfully aku xlayan sangat citer melayu.
Hurm selalu sangat mengecewakan aku.
Nie pendapat akue la, Jangan korang marah pulek yer.

Mengisahkan sal Sam Shaheizy yang jadi ahli kongsi gelap dan bunuh2 orang.
Lawak jugak la tengok die perangai clumsy sesangat,
yang lawak mase dye torture Ketua kongsi gelap yang gelap2 tu.. hihi xtaw nme...

My opinion of this story?

Quite ok... Kalau nak tengok boring2..
Tapi tak worth kalau tengok kat wayang. ;)


Petty Romance.

Citer Komedy Romens, Pasal Penulis Komik Dewasa dan Penulis Skrip yang menipu.

Jeong Bae masuk contest lukis komik dewasa yang hadiahnya 100M dolar.
Then dye carik penulis skrip utk bagi die idea.

Nice movies, Must watch!

Nak g tengok Csi nie.
Last word? Lu langsi, Lu maty!

Bye!

Friday, June 3, 2011

[2] UniVerSaL StUDiO SiNgAPoRe AnD ME!




Dorang kate kalau Pegi USS (Universal Studio Singapore) nie,
ade 2 tempat yang wajib try.

Gambar Encik Google nie.

Ancient Egypt
Dekat sini ada la dalam 2 Game yang aku nampak setakat aku kat sane.

1st - Roller Coaster.
2nd - Kereta Api pendek.

Truthfully aku tak setuju langsung kalau Roller coaster dibuat dalam gelap.
Aku nie penakut gelap.
Dan sebelum tu jugak aku ade tengok preview
ape yang dorang akan nmpk mase naek roller coaster tu.
Yang aku tawu, akan kuar mumia depan mate kiter.
Lagi lew aku takooot!

Haila aku sungguh kecut perut.
Sepanjang aku dok dalam roller coaster tu, mmg aku pejam mate aje la smpi abes.

But my opinion?
Roller Coaster nie paling best dalam sejarah.hik2
Mane nak carik rolller coaster boleh konar & reverse?
Walaupun aku tutup mate, tapi feel dye tu ade..

Actually mase nek roller coaster tu diorang macam bercerita.
Ade gambar, patung2 bercakap, ade patung ludah air...
Aku jer yang penakut lebih!

Kereta api pendek?
Sesuai la kalau bawak baby ke adik kecik yang tak boleh main roller coaster.
BEnda paling boring yang tak patut wujud *ayat kejam amat*.




Gambar Encik Google nie.

Sci-Fi City

Benda yang paling mengujakan.
Aku nie fan pada Incik RC (Roller Coaster).
Walau dasyat macam mana pun Incik RC membanting2 aku,
aku ta pernah mara.

Kalau Uolls tengok gambar atas tu pun, uolls leh tawu kan ade 2 jenih RC?

1. Human.
2. Cyclon.

RC paling 1st yang aku naik - Cyclon.

Benda ni aku paling cuak sekali.
Sebabnye aku tak suke RC yang takder tempat pijak kat bawah.
RC jenis Cyclon nie ialah RC yang membuatkan kaki anda diawang2an,
Fuuuuuu macam terbang.

Nasihat saya*ceh tetibe rase cam baik* :
Orang takut tinggi, pregnant, ade sakit jantung jangan lew nak cuba2 naik.

Uolls akan dipusing2 mcm Uolls nie anak patung comey,
sampaikan Uolls tataw dah
Uolls nie sebenarnya berpijak dibumi yang nyata atau terbang dilangit yang luas.

Itula yang terjadi pada aku and kazen2 aku.
Walaupun aku ni orang paling berani, tak takot maty,
masa dalam RC ni, aku rasa takut sesangat sampai nak jerit pun suara tak kluar.
Rase sangat pening sampai Tak tau aku nie kat langit ke bumi.
Bile turun RC, kaki menggeletar smpi tak dapat berpijak dibumi yang nyata.

Tapi..............
Kuar jer pintu kuar Cyclon tu.......
aku pun masuk RC
Human plak....
Haha...
Yang Human nie tak mencabar langsung.
Ade ke maen senget2 je Kapal tu?
Eleh!

Rase da panjang aku membebel.
Smbg Entri len ok?!
Bye!

Thursday, June 2, 2011

[1] UniVerSaL StUDiO SiNgAPoRe AnD ME!


31 MEi Hari tu Aku g Singapore beb.

UniVerSaL StUdIo...

Pergi bersama2 my kazen and Aunt.
about 9 people...

Maleh nak citer panJang... JUm TenGok Pic....



More PIc here.....


Dalam Madagascar ni, naik sampan and tgk preview citer madagascar ni....

Preview - ade suara, patung bercakap...

Tader best sgt..hik2..

Tunggu yer entri seterusnyee....

I will be back....Just wait for me

Sunday, May 29, 2011

Kenape Takder Post Baru?



Truthfully,

aku betul2 nak enjoy buat ape yang aku tak dapat buat mase aku intern 5 bulan.

Bende penting yang aku akan realisasikan :


1. Carik balak yang baik, sweet dan ade duit *ni paling penting*.


2. Movie marathon di panggung wayang
*buat masa nie Pirate of Carribean & Kungfu Panda 2*.



3. Tidow kul 4 pagi, bangun kul 12 tgh hari *Aaahhhhh....Heaven!*



4. Jenjalan satu Malaysia
*Melaka, Pahang, Kelantan, Kota Kinabalu dalam rancangan*.



5. Weekdays, Terjun kolam renang awam waktu pagi,
berendam & berenang sampai badan kecut.


6. Manjakan diri *optional, buat facial atau spa*.



7. Drive, explore kedai makan yang best in this hometown,
blaja jalan2 kat sini.


8. Habiskan semua cerita korea dan jepun dalam
external memory, sbb nak tambah citer baru.


9. G kedai buku kat mane2, pastu bace komik free lelame.


10. Singgah Kedai kerusi urut Ogawa dan nikmati urutan kerusi urut percuma *yeaah!*



Ade sesape nak sertai aku??






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...